Elektrotechniek

Licht- en krachtinstallaties

Licht- en krachtinstallaties zijn de basis van iedere elektrotechnische installatie. Hierover loopt de elektrische energie benodigd voor verlichting en allerhande apparaten. We denken er misschien niet iedere dag bij na, maar elektriciteit wordt steeds belangrijker in ons dagelijks bestaan. We werken aan computers, maken gebruik van mobiele telefoons, laten de was doen door een wasmachine, enzovoorts. Bovendien gaan we ook steeds meer gebruik maken van elektrische transportmiddelen zoals elektrische auto's en fietsen. Om nog maar te zwijgen over alle machines die in bedrijven zijn opgesteld. Al deze verbruikers zijn afhankelijk van een goede elektrische installatie.

Van Zutphen Elektro is de juiste keuze op het gebied van licht- en krachtinstallaties. Of het hier gaat om een installatie in uw woning, of om complexe installaties in de industrie, kantoren en de agrarische sector, wij staan voor u klaar.

Verlichting

We zien dankzij verlichting niet alleen wat we doen, ons algemene welzijn is ook in grote mate afhankelijk van een goede verlichting. In huis kunnen we met licht comfortabele en gezellige sferen scheppen. In werkomgevingen, zoals kantoren en fabrieken, bevordert juiste verlichting de tevredenheid, prestaties en comfort van mensen. En in openbare ruimten helpt verlichting bovendien het gevoel van veiligheid te vergroten. Een goede verlichting is in grote mate afhankelijk van:

  • Verlichtingsniveau: Heeft u genoeg licht om de taken uit te voeren?
  • Lichtverdeling: Is dit licht ook goed verdeeld over de ruimte.
  • Lichtkleuren: Welke sfeer straalt dit licht uit? Bijvoorbeeld warmwit voor in het woonhuis, of koelwit voor op kantoor.
  • Kleurweergave: Geeft het licht wel alle kleuren goed weer? Is groen onder deze lamp ook wel echt groen en is rood dan ook rood?
  • Contrasten: Wordt u dadelijk niet verblind door de verlichting?

Bij van Zutphen Elektro kunnen wij met onze creativiteit een juist lichtplan creëren wat aansluit bij uw eisen en wensen.

De laatste jaren staat ook energiezuinige verlichting steeds meer in de schijnwerpers. Ledverlichting helpt energiebesparen, is milieuvriendelijk en duurzaam. Grote kostenbesparingen zijn mogelijk met deze lichtbronnen, maar er dient vooraf wel goed over nagedacht te worden.

Ook op het gebied van noodverlichting kunnen wij u van dienst zijn. Dit is een belangrijk deel van de veiligheidsvoorzieningen in een gebouw. Bij het wegvallen van de netspanning, gaat de noodverlichting aan. Zo komen mensen niet in het donker te staan en kan men via de vluchtroute het gebouw snel en veilig verlaten. Ondernemers moeten voor de veiligheid van de mensen zorgen en bovendien is noodverlichting verplicht. Laat dit daarom altijd door een professionele partij ontwerpen en uitvoeren. Michelbrink Elektro is zo'n partij.

Domotica

Een elektrische installatie bestaat al lang nier meer uit een lichtpunt en vier stopcontacten. Beveiligingsinstallaties, automatische verlichting, zonwering en rolluiken, intercomsystemen en ook klimaatinstallaties, de mogelijkheden lijken eindeloos!

U kunt u al deze systemen met elkaar laten samenwerken, om zo het comfort en de veiligheid te verhogen en bovendien de jaarlijkse kosten te verlagen. Deze systemen voor gebouwautomatisering staan bekend onder de naam domotica. Hiermee is het mogelijk een samenspel van installaties vanuit een centraal systeem te regelen en besturen.

Met domotica bent u in staat om het gebouw met u mee te laten groeien, of dit nu een woning, of een kantoorpand is. Door de jaren heen verandert uw situatie en op deze manier kunt u de installaties eenvoudig mee laten veranderen. Wat u wilt bepaalt u natuurlijk zelf.

Domotica levert een groter comfort en veiligheid, is milieuvriendelijk en kostenefficiënt, biedt grote mogelijkheden op het gebied van communicatie en media en maakt beheer op afstand mogelijk.

  • Comfort: Domotica verbetert en vereenvoudigt de kwaliteit van uw leefwereld door handelingen te automatiseren. Bedien uw verlichting en verwarming, open en sluit de rolluiken en laat u omringen door uw favoriete muziek. Alles met slechts een druk op de knop.
  • Veiligheid: Met een domotica systeem vergroot u uw veiligheid. Bij afwezigheid is het mogelijk om aanwezigheid te simuleren om kwaadwillenden op afstand te houden. Het systeem kan autonoom handelen bij gaslekken, overstromingen of bij uitvallen van elektriciteit. Via deurcommunicatie kunt u eenvoudig zien of er iemand voor de deur staat en kunnen ook deuren geopend en gesloten worden. En ook beveiligingsinstallaties kunnen eenvoudig met elkaar communiceren.
  • Milieuvriendelijk en kostenefficiënt: Met een domotica systeem is het heel eenvoudig om op een intelligente manier te besparen op het gebruik van energie. Door in verschillende ruimtes afzonderlijk de temperatuur te regelen, verlichting automatisch in en uit te schakelen en een woning automatisch op bespaarstand te zetten bij afwezigheid. Dit vermindert je energieverbruik, en dus bespaar je op je energierekening!
  • Communicatie en controle: Met domotica is het eenvoudig om beeld en geluid te beheren en te koppelen in de installatie. Ook bij afwezigheid is de installatie te bedienen en zijn bijvoorbeeld camerabeelden op te vragen. Zo heeft u altijd optimale controle over het gebouw, van dichtbij of op afstand.
TOP